Deze saus is heel simpel, super lekker én gezond!
Ingrediënten
- 400 gram Rode paprika's
- 180 gram Zonnebloem- of pompoenpitten
- 150 ml Olijfolie
- 2 el Gemengde gedroogde kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn en tijm)
- Zout en peper
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor naar 190 graden.
- Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Bereiding
- Grill de paprika’s ong 20 min op de Egg of totdat ze een mooi zacht zijn en een gegrilde buitenkant. Haal ze eruit als ze klaar zijn en laat dan eventjes afkoelen.
- Pureer de paprika’s vervolgens met een beetje olijfolie in een keukenmachine of blender totdat er een semi- glad mengsel ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje ook de pitten toe (dit is meer als voorzorg voor de machine dan noodzakelijk voor het recept; heb je dus vertrouwen in je machine, dan kan je alles er gelijk bij gooien). Ook de rest van de ingrediënten mogen er nu bij.
- De hoeveelheid olijfolie hangt af van de gewenste textuur, indien gewenst mag de hoeveelheid uiteraard ook omhoog.
Serveer bij kip in een ovenschaal uit de Egg of gooi het bij groenten! Heerlijk ook met een beetje kaas eroverheen.
Geef een reactie