Dit recept is alleen voor het grillen van (fles)pompoen, de rest is optioneel! (Maar zeker aan te raden, dit gerecht is super kruidig en lekker).
Ingrediënten
- 1 Flespompoen
- Olijfolie
- Komijnzaad gemalen
- Peper en zout
- Optioneel: Broccoli
- Optioneel: Rijst
- Optioneel: Verse peterselie en dille
- Optioneel: 1 Grote rode ui
- Optioneel: Feta
- Optioneel: 150 gram Granaatappelpitjes
- Optioneel: 100 gram Gedroogde cranberries
- Optioneel: Pompoenpitten
Marinades / sauzen
- Optioneel voor de dressing: 4 el Honing
- Optioneel voor de dressing: 4 el Olijfolie
- Optioneel voor de dressing: Zest en sap van 1 grote sinaasappel
- Optioneel voor de dressing: 4 el Witte wijn azijn
Voorbereiding
Voor alleen de pompoen:
- Verhit de Egg met rooster tot 220 graden.
- Schil de pompoen en ontdoe deze van de draden en pitten.
- Snijd de pompoen in de lengte van plakken van ong 1 cm dik en wrijf ze royaal in met peper, zout, olijfolie en een grote hoeveelheid gemalen komijnzaad.
Voor de gehele salade:
- Kook rijst volgens de verpakking.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 4 min beetgaar.
- Rooster de pompoenpitten (kan ook op de Egg uiteraard!) voor extra vrijmaking van smaak en snijd de verse kruiden fijn.
- Maak de dressing door de ingrediënten van de dressing door elkaar te mengen.
- Versnipper de ui en meng deze in een grote kom met de pompoenpitten, granaatappelpitten, cranberries en kruiden.
Bereiding
Voor alleen de pompoen:
- Gril de pompoen 30-35 min in de Egg tot de randen mooi gekarameliseerd zijn.
Voor de salade:
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en laat een beetje afkoelen.
- Laat de broccoli en rijst een beetje afkoelen en meng ze vervolgens in de grote kom bij de rest van de ingrediënten.
- Voeg nu ook de pompoen eraan toe en meng alles goed door elkaar.
- Verbrokkel de feta.
- Serveer met de dressing en feta.
Tip: Varieer door met houtsnippers en rookplanken de pompoen extra smaak mee te geven.
Geef een antwoord