Door de feta te grillen krijg je een lekkere contrast in textuur- knapperig aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant (beetje marshmallow- achtig). + Het is een leuke optie voor maaltijden zonder vlees! (Maar ook lekker als bijgerecht ;).
Ingrediƫnten
- 15 gram Verse oregano
- 15 gram Verse peterselie
- 2 Rode uien
- 1 Aubergine
- 200 gram Feta
- 3 Courgettes (verschillende kleuren voor leuk effect)
- 150 gram Tomaten
- 1 Knoflookbol
- 100 gram Pistachenoten (zonder schil)
- 3el Honing (vloeibaar)
- Olijfolie
Marinades / sauzen
- Voor de tabouleh: 250 gram Spelt, bulgur of couscous
- Voor de tabouleh: 20 gram Verse munt
- Voor de tabouleh: 25 gram Verse peterselie
- Voor de tabouleh: halve komkommer
- Voor de tabouleh: 1 citroen
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 200 graden.
- Hak ondertussen de oregano blaadjes en peterselie fijn, snijd de aubergine in de lengte doormidden, en de uien in 8 partjes per ui.
- Marineer de feta in een kom met de helft van de oregano, een beetje olijfolie, peper en zout.
- Maak ondertussen de tabouleh; kook de granen volgens instructies, giet af en laat afkoelen. Snijd de komkommer stukjes en hak de verse kruiden fijn. Meng alles door elkaar en knijp de citroen erboven uit.
Bereiding
- Gril alle groenten en de knoflookbol aan beide kanten, totdat ze zachter zijn en grillstrepen hebben.
- Snijd de groenten na het grillen in kleinere stukken, knijp de knoflookteentjes uit hun schil, en plet de tomaten.
- Meng de groenten met de oregano, peterselie, olijfolie en peper en zout.
- Gril nu de feta 3 minuten aan 1 kant, en vervolgens nog 2 minuten aan de andere kant.
- Gebruik de skillet om de pistachenoten te bakken tot ze goudbruin zijn en giet vervolgens de honing over ze heen. Roer een paar keer om en laat ze karameliseren.
- Laat ze uitharden op een stuk aluminiumfolie.
Serveer de groenten met tabouleh, feta en pistachenoten en eet smakelijk!
Geef een reactie