De aangegeven hoeveelheden zijn slechts suggesties, dit recept is heel erg vrij in de verhoudingen.
Ingrediƫnten
- 10 Grote oesters
- Bosje platte peterselie
- 2 teentjes Knoflook
- 1el Panko
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 5tl Roomboter
- Naar smaak 1 rode peper
- 1 Citroen
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 150 graden.
- Hak ondertussen de peterselie, knoflook, panko, de parmezaan en de eventuele peper fijn.
- Open de oesters en snijd het vlees los (ook aan de onderkant!).
- Laat de oester in de schelp met het vocht, schep het de garnering over de oesters en leg er een klontje boter naast in de schelp.
Bereiding
- Plaats de oester in de Egg en laat ze 6-8 min liggen.
- Haal ze daarna uit de Egg en besprenkel met een beetje citroensap.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord