De aangegeven hoeveelheden zijn slechts suggesties, dit recept is heel erg vrij in de verhoudingen.
Ingrediƫnten
- 10 grote oesters
- Bosje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el panko
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 5 tl roomboter
- 1 rode peper (naar smaak)
- 1 citroen
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 150 graden.
- Hak ondertussen de peterselie, knoflook, panko, de parmezaan en de eventuele peper fijn.
- Open de oesters en snijd het vlees los (ook aan de onderkant!).
- Laat de oester in de schelp met het vocht, schep het de garnering over de oesters en leg er een klontje boter naast in de schelp.
Bereiding
- Plaats de oester in de Egg en laat ze 6-8 min liggen.
- Haal ze daarna uit de Egg en besprenkel met een beetje citroensap.
Eet smakelijk!
Geef een reactie