De vier benodigde stappen om langoustines te bereiden op de BGE!
Ingrediënten
- 10 langoustines
- 6-8 teentjes knoflook
- 3 el fijngehakte dille
- 3 el fijngehakte peterselie
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- sneetjes brood, om mee te serveren
- zeezout
Benodigdheden
- RVS rooster
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg, met het RVS rooster, tot een temperatuur van 225°C. Leg de langoustines op de rug en halveer ze in de lengte zonder het rugpantser door te snijden. Breek ze met de hand goed open (maar niet door), leg ze met de vleeskant naar boven en bestrooi met zeezout.
- Pel en pers de knoflook en meng met de dille en peterselie door de boter. Verdeel de helft van de kruidenboter over het visvlees van de langoustines.
Bereiding
- Leg de langoustines op het rooster van de BGE en gratineer de langoustines 5-7 minuten (houd 3-4 minuten aan bij gebruik van voorgekookte langoustines).
- Leg de gegratineerde langoustines op een bord, rooster het brood op het rooster van de BGE en serveer met de resterende kruidenboter.
Geniet!
Geef een reactie