Tip: Lekker met yoghurtdip!
Ingrediƫnten
- 1 Zadelstuk van de geit
- 20ml Knoflookolie
- 1 Citroen (schil eraf en fijngeraspt)
- 2 handjes Hooi
- 1 flesje Bokbier
- 5 Sjalotjes
- 25gr boter
- Schil van een 1/2 limoen, fijngeraspt
Marinades / sauzen
- Yoghurtdip: 200gr Griekse Yoghurt
- Yoghurtdip: 1tl Zout
- Yoghurtdip: Schil van een 1 citroen, fijngeraspt
Benodigdheden
- Rectangular Drip Pan
- convEGGtor
- Instant Read Digital Thermometer
Voorbereiding
- Bestrijk het vlees met knoflookolie en peper en zout en bestrooi met de helft van de citroenschil.
- Laat de rub 30min intrekken in de koelkast.
- Bekleed de Drip Pan met een dubbele laag aluminiumfolie en leg hier het hooi in en schenk het bokbier erbij. Snijd de citroen doormidden en plaats deze samen met de sjalotjes in de Drip Pan.
- Meng de ingrediƫnten voor de yoghurtdip door elkaar.
- Verhit de BGE met rvs rooster en convEGGtor tot 300 graden.
Bereiding
- Snijd de boter in blokjes en leg ze samen met het vlees in de Drip Pan.
- Zet de Drip Pan op het rooster en sluit de BGE. Laat het vlees 15 tot 20 min garen.
- Controleer met de Digital Thermometer de temperatuur van het vlees en houdt een kerntemperatuur van 50 graden aan.
- Haal het vlees uit de BGE en bestrooi het met de resterende citroenschil en de limoenschil.
- Pel de sjalotjes en serveer deze samen met de yoghurtdip bij het vlees.
Eet smakelijk!
Geef een reactie