Je bent hier: Home/Recepten/ Gamba’s met pesto van koriander
Voor4 personen
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 min
Temperatuur220 graden
Ingrediënten
24 gepelde gamba’s
2 dl yoghurt
Marinades / sauzen
1 bosje koriander
2 teentjes knoflook
4 el pijnboompitten
1 tl gemalen komijn
4 tl olijfolie
Voorbereiding
Verwarm de BGE met de Cast Iron Grid tot 220 °C.
Pluk intussen voor de pesto de blaadjes van de koriander en pel de knoflook. Maal met de overige ingrediënten voor de pesto tot een smeuïg geheel.
Meng de gamba’s met twee derde van de pesto. Neem een aantal vleespennen en verdeel en rijg de gamba’s eraan. Roer voor de yoghurtdip de overige pesto door de yoghurt en voeg zout naar smaak toe.
Bereiding
Leg de gambaspiesjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 2,5 minuut. Keer de spiesjes en gril nogmaals ongeveer 2,5 minuut.
Neem de spiesjes van het rooster en serveer met de yoghurtdip.
Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies meer informatie
De cookie instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste variant van de website te tonen. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of u klikt op 'Akkoord' hieronder, stemt u hierbij in.
Geef een reactie