Ingrediënten
- 1.000 g volle melk
- 180 g kristalsuiker
- 120 g aardappelzetmeel
- 100 g ei (1.5 ei)
- 20 g eidooier
- 5 g gemengde specerijen zoals 5 spices of speculaaskruiden
- boter, om in te vetten
Voorbereiding
- Verwarm de BGE, met de convEGGtor en het rooster, tot 190 °C. Vet een taartvorm met een doorsnede van ca. 30 centimeter in met boter.
- Breng de melk en de kristalsuiker in een pan op het fornuis aan de kook. Roer het aardappelzetmeel, het ei, de eidooier en specerijen in een mengkom door elkaar.
- Voeg een scheut van de hete melk aan het eimengsel toe en roer goed door. Roer dit weer door de hete melk en breng al roerend aan de kook.
Bereiding
- Verdeel het mengsel over de ingevette vorm. Plaats de vorm op het rooster van de EGG en sluit de deksel.
- Bak de flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Geef een reactie