Tip: Lekker met gegrilde groene asperges!
Ingrediƫnten
- 600 gram Zalm met huid
- 4 el Honing
- 3 el Teriyaki saus
- 3 tl Flaming Dust (Zoethout BBQ rub)
- 3 el Zoutvlokken
- 80 gram Bosbessen
- Honing
Marinades / sauzen
- 150 ml BBQ saus
- 6 el Bosbessenjam
- 2 el Honing
- 2 tl Flaming Dust (Zoethout BBQ rub)
- 100 gram Verse bosbessen
Benodigdheden
- Stainless Steel Grid
- Instant Read Digital Thermometer
- 1 Alder Grilling Plank
Voorbereiding
1. Week de plank 1 uur in water en verwarm de Green Egg (zonder rooster!) tot een temperatuur van 165 graden. Leg na het weken de plank op de gloeiende houtskool en wacht tot deze begint te verkolen voordat u hem uit de Green Egg haalt.
2. Leg het standaardrooster in de Green Egg.
Bereiding
1. Leg de zalm op de verkoolde kant van de bank voor een intensere rooksmaak. Meng de teriyaki en de honing door elkaar en bestrijk de zalm met dit mengsel. Bestrooi met de Flaming Dust Rub en de zoutvlokken.
2. Leg de plank met de zalm op het rooster, sluit de deksel van de Green Egg en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 graden heeft. Controleer de temperatuur met de Instant Read Digital Thermometer.
3. Verwarm ondertussen de BBQ- Saus en meng de overige ingrediƫnten voor de saus erdoor.
4. Verdeel de zalm over borden, bestrijk met de bosbessensaus en garneer met de losse bosbessen en honing.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met gegrilde groene asperges!
Geef een reactie