In dit gerecht is laurierblad het belangrijkste ingrediënt! Deze marinade is daarmee anders dan de standaard BBQ receptjes en leuk om te maken.
Ingrediënten
- 600 gram Rundvlees (bij voorkeur ossenhaas)
- 1 Groene paprika
- Doosje cherrytomaatjes
Marinades / sauzen
- 14-18 Laurierbladeren (ligt aan hoeveelheid vlees die je precies hebt)
- 8 teentjes knoflook
- 1 grote sjalot (of 2 kleine; Voor pittigheid kan de sjalot vervangen worden door een rode ui)
- 65 ml Port (of Sherry)
- 50-60 ml Olijfolie
- 1 tl Zwarte peper
- 1/2 tl Zout
Voorbereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een keukenmachine of blender. Voeg meer olijfolie toe indien het mengsel geen gladde pasta wordt.
- Snijd het vlees in blokjes van ong 2 bij 2 cm en meng ze met de marinade. Dek de kom af met folie en zet ze nu in de koelkast om te marineren. Bij voorkeur 12 uur, mocht dat niet lukken dan in ieder geval 1 uur.
- Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Rijg het vlees om en om met de paprika en tomaatjes op de spiezen en lak vervolgens af met de marinade die over is gebleven.
- Grill ze tot ze gaar zijn.
Geef een reactie