Tip: Serveer met broccoli en basmati rijst!
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 dorades, schoongemaakt en geschubt
- 6 takjes (Thaise) basilicum
- 12 takjes koriander
- 10-12 Chinese koolbladeren
Voorbereiding
- Verwarm de BGE, met de Cast Iron Grid, tot 180 °C. Snijd intussen de citroen in vijf plakken.
- Pel de ui en de knoflook, snijd de ui in ringetjes en de knoflook in plakjes.
- Bestrooi de buikholtes van de dorades met peper en zout en vul iedere dorade met 2 plakken citroen en ieder de helft van de ui, de knoflook, takjes basilicum en koriander.
Bereiding
- Bedek een helft van het rooster met de Chinese koolbladeren. Leg de dorades op hierop, sluit de deksel van de EGG en laat ca. 20 minuten garen. De vissen hoeven tijdens het garen niet gekeerd te worden.
- Neem de dorades uit de EGG en fileer en ontvel ze.
Geef een reactie