Ingrediënten
- 12 lamskoteletten
- Handje verse tijm
- Olijfolie
- Zeezout & peper
- 400g paddenstoelen
- 1 citroen
- 2 handjes pijnboompitten
- Klein handje peterselie
- 2 grote handen basilicum
- 3-5 lepels balsamicoazijn
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Gietijzeren saus pan
Voorbereiding
- Sla de koteletten een beetje plat met de palm van je hand. Stam dan de tijm fijn in een vijzel en meng er een beetje olijfolie door. Wrijf de koteletten aan beide kanten met het mengsel in en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze even opzij.
- Verwarm de BGE tot 170 graden en plaats het rooster.
- Stamp in een vijzel de pijnboompitten tot pulp. Schep het goedje in een kom en stamp nu de basilicum in de vijzel tot pulp. Doe de basilicum pulp bij de pijpboompitten en maak het mengsel aan met olijfolie. Op het moment dat de dikte goed is moet je het in balans brengen met flink wat balsamicoazijn. Zet de saus nu even apart.
Bereiding
- Rooster de paddenstoelen op de gril van de Big Green Egg. Zorg dat de tempratuur rond de 170 graden zit. Gril ze kort aan beide kanten en leg ze in een grote kom.
- Als de paddenstoelen klaar zijn, kun je de lamskoteletten rond de 10 minuten op de Big Green Egg leggen. Doe je het per kotelet van ongeveer 1,5 cm dik reken dan op 3-4 minuten op de BGE.
- Doe de gebakken koteletten bij de paddenstoelen in de kom en sprenkel er wat olijfolie over.
- Snipper de peterselie, in vrij grote stukjes, en doe er een flinke kneep citroensap bij. Doe er een beetje zout en peper bij en hussel het door.
- Hussel de koteletten en paddenstoelen goed, serveer de saus er apart bij.
Eetsmakelijk!
Geef een reactie