Ingrediënten
- 200 ml melk
- 250 g boekweitmeel
- ½ zakje gedroogde gist à 7 g
- ½ courgette
- 1 ei
- zonnebloemolie
Benodigdheden
- Poffertjespan
- Spuitzak
Voorbereiding
- Verwarm voor de blini’s de melk in een pannetje op het fornuis tot lauwwarm. Meng het boekweitmeel en de gist in een kom en roer de melk erdoor. Laat het basisbeslag 30 minuten op een warme plaats rusten.
- Verwarm de BGE met het rooster en naar een temperatuur van 220 °C.
- Rasp de courgette en klop het ei los. Roer door het basisbeslag en doe het beslag in een spuitzak.
Bereiding
- Vet een gietijzeren poffertjespan in met zonnebloemolie en plaats op het rooster van de EGG. Wacht tot de pan goed warm is, spuit het beslag in de holtes van de pan en sluit de deksel van de EGG.
- Controleer na ca. 2 minuten of de bovenkant van de blini’s gestold en de onderkant goudbruin is. Keer de blini’s, sluit de deksel en bak ook de andere kant goudbruin. Haal de blini’s uit de pan en herhaal tot het beslag op is. Leg ze in een schaal en laat afkoelen.
Geef een reactie