Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 50 g kastanjechampignons
- 100 g spinazie
- 2 banaansjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 6 takjes tijm
- 100 g feta
- 2 el zonnebloemolie
- 4 el pijnboompitten
Voorbereiding
- Verwarm de BGE, met de convEGGtor en de Cast Iron Grid, tot 200 °C.
- Snijd intussen voor de vulling de kastanjechampignons in blokjes en de spinazie fijn.
- Pel de banaansjalotten en de knoflook en snijd deze fijn. Ris de blaadjes van de tijm en hak ze fijn, snijd de feta in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
- Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven op het rooster van de EGG. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze in enkele minuten goudbruin. Schep de fijngesneden spinazie, sjalot, knoflook en pijnboompitten erdoor, bak dit tot de spinazie is geslonken en breng alles op smaak met peper en zout. Voeg de tijm toe en schep het mengsel om.
Bereiding
- Halveer de courgettes in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit.
- Bestrooi het vruchtvlees met peper en zout. Leg de courgettehelften op het snijvlak op het rooster en sluit de deksel van de EGG.
- Gril de courgettes 3 minuten, draai ze een kwartslag voor een mooie grillruit en gril ze nogmaals 3 minuten.
- Neem de courgettehelften uit de EGG. Schep de vulling in de holtes ervan en bestrooi met de blokjes feta.
- Leg de courgettes op de schil op het rooster, sluit de deksel van de EGG en laat ze ongeveer 10 minuten garen tot de courgettes en de vulling zacht zijn.
Geef een reactie