De coquilles moeten op een gietijzeren bodem gegaard worden dus gebruik hiervoor de gietijzeren skillet of de halve plancha!
Ingrediƫnten
- 500 gram Coquilles (Sint- Jakobsschelp)
- 1 el Ongezouten boter
- 1 el Olijfolie
- Verse peper
- Zeezout
- 1 Citroen
- Peterselie
Voorbereiding
- Verhit de Egg met Dutch Oven of plancha tot 250 graden.
- Verwijder eventuele uitsteeksels van de coquilles, spoel ze af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd de peterselie fijn.
Bereiding
- Besprenkel de coquilles rijkelijk met peper en zout.
- Verhit de olijfolie en boter op de gietijzeren bodem en zodra deze begint te roken, kunnen de coquilles en peterselie eraan toegevoegd worden.
- Gaar ze 1.5min per kant, zonder ze aan te raken. De coquilles horen een mooi goudbruine korst te krijgen en van binnen nog wit/doorzichtig te zijn.
- Verwijder ze uit de Egg, besprenkel met citroensap en serveer gelijk!
Geef een reactie