Ingrediƫnten
- 4 Kippendijen
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 Courgette
- 2 Wortels
- 1 Rode ui
- 3 Aardappelen
- 1,5 tl Gemalen komijn
- 1tl Zwarte peper
- Snufje zout
- Olijfolie
Marinades / sauzen
- 20g Verse koriander
- 20g Verse peterselie
- 5 teentjes Knoflook
- 1el Komijn
- 1tl Zwarte peper
- 1tl Paprikapoeder
- 1tl Cayennepoeder
- Snufje zout
- 2el Citroensap
- 1el Witte azijn
- 60ml Olijfolie
Voorbereiding
- Meng alle ingrediƫnten voor de chermoula (onder marinades/sauzen) in een keukenmachine fijn tot het een gladde, pesto-achtige textuur heeft. Voeg eventueel meer olijfolie toe als dat nodig is.
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 190 graden.
- Snijd ondertussen de groenten in grove stukken en besprenkel met olijfolie, zout, peper en komijn. Schep een paar keer om tot alles goed verdeeld is.
- Snijd de kip open en smeer zowel de binnenkant als de buitenkant in met de chermoula.
Bereiding
- Verdeel de groenten en kip over de plancha (of skillet) en plaats het geheel in de Egg.
- Gaar de kip in ong. 30 minuten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie