Speciaal voor bij deze kipsaté!
Ingrediënten
- 250 gram Geroosterde cashewnootjes, ongezouten
- 750 ml Kokosmelk
- 5 teentjes Knoflook
- 1 el Gember, fijngehakt
- 80 ml Soja saus
- 30 gram Palm suiker (vaak te koop bij kleinere winkeltjes)
- 1 el Limoensap
- 1 Gedroogde chilipeper
- Ter garnering: Limoenpartjes en verse koriander
Bereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 180 graden.
- Meng in een blender of keukenmachine de nootjes, knoflook, gember, chili en 250 ml kokosmelk totdat er een dikke pasta ontstaat. Als het echt te droog is, kan je iets meer van de kokosmelk toevoegen.
- Meng de pasta met de rest van de ingrediënten in een sauspan op het rooster en blijf constant roeren tot het begint te koken.
- Verwijder van het vuur en verhit weer alvorens servering.
- Serveer met deze kipsaté!
Geef een reactie