Erg lekker met verse spinazie en rijst! De dressing is optioneel, maar zorgt wel voor maximale smaak stimulatie.
Ingrediƫnten
- 600 gram kipfilet
- 1 Grote bloemkool
- 8 el Yoghurt
- 2 Citroenen
- 3 el Kurkuma
- 3 el Curry poeder
- 3 el Balsamico
- 6 teentjes Knoflook
- 6cm Gember
- 3 el Mosterdzaad
- 3 el Komijnzaad
Marinades / sauzen
- 1 Citroen
- 30 gram Munt
- 6el Yoghurt
Voorbereiding
- Snijd de bloemkool in dunne plakjes en kook of stoom deze ong 5-10 min.
- Hak ondertussen de knoflook en gember fijn en verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 220 graden.
- Maak een marinade van de yoghurt, balsamico, kurkuma, curry, citroensap, knoflook en gember. Je kan eventueel een keukenmachine gebruiken om de marinade glad te maken, maar dit is niet noodzakelijk.
- Giet de marinade in een oven/EGG schaal en plaats hier de kip en bloemkool in. Schep het een paar keer goed om zodat alles even bedekt is met de marinade.
- Strooi de komijn- en mosterdzaad over de schaal heen.
Bereiding
- Plaats het geheel in de Egg en gaar het in ong. 20-30 min, afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Je kan het ook op kerntemperatuur meten i.p.v. tijd, de kip is gaar bij een kerntemperatuur van 72 graden.
- Maak de dressing door de munt fijn te hakken en te mengen met het citroensap en de yoghurt. Ook hier kan je ervoor kiezen om een keukenmachine te gebruiken, voeg dan eventueel wat olijfolie of water toe om het geheel gladder te maken .
- Serveer met spinazie, rode peper en rijst en eet smakelijk!
Geef een reactie