De bodem heeft in principe geen kaas nodig, maar deze kan naar smaak toegevoegd worden. Zonder kaas is het een heel gezond alternatief voor gewone pizza, met kaas heeft deze pizza als voordeel dat er geen granen inzitten en dus geschikt is voor mensen met een glutenallergie.
Ingrediƫnten
- 1 Grote (700 gram) bloemkool
- 2 Grote eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 el Gedroogde kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn & tijm zien hier lekker bij)
- Peper
- Zout
- 100ml Pizza of Tomatensaus
- 100 gram Mozzarella
- Handvol verse basilicum
Voorbereiding
- Verklein de bloemkool in een keukenmachine totdat de grote heeft van rijstkorrels.
- Kook de bloemkool in enkele minuten gaar.
- Knijp hand voor hand het vocht uit de bloemkool in een theedoek. Zorg dat echt al het vocht eruit geknepen wordt, anders krijg je geen krokante pizza bodem.
- Verhit de Egg met convEGGtor, rooster en Pizza stone tot 220 graden.
Bereiding
- Klop de eieren met kruiden, peper en zout (en eventueel kaas) in een kom en schep de bloemkool erbij en meng tot 1 geheel.
- Vorm de bodem nu maximaal ter grootte van de pizzasteen en plaats het op de pizzasteen. Laat het nu 35 min in de Egg gaar worden.
- Haal de bodem eruit, bedek met saus en mozzarella en plaats nog enkele minuten terug in de Egg.
- Serveer met de verse basilicum en eet smakelijk!
Geef een reactie