Ingrediënten
- 1 bosje Basilicum
- 50 ml Olijfolie
- 1 Rood Chilipepertje
- 125 ml Zonnebloemolie
- 2 Eiwitten
- 1 el Yoghurt
- Sap van een 1/2 limoen
- 125 ml Gezoete slagroom
- 4 plakjes Bladerdeeg
- 1 Eidooier
- 2 el Suiker
- 250 gram Aardbeien
- 50 gram Frambozen
- 30 gram Bramen
- 30 gram Aalbessen
Benodigdheden
- convEGGtor (Plate Setter)
Voorbereiding
1.Blancheer de basilicum 10 sec in kokend water en knijp daarna het bosje uit. Mix het met olijfolie tot een glad mengsel, gebruik hiervoor een blender. Schenk het mengsel door een koffiefilter en bewaar tot gebruik.
2. Maak het pepertje schoon en versnipper het. Leg wat stukjes apart voor later en mix de rest met de zonnebloemolie. Verwarm het mengsel en laat het daarna weer afkoelen en schenk het door een koffiefilter. Bewaar tot gebruik.
3. Mix de eiwitten, yoghurt en limoensap met een staafmixer door elkaar en voeg druppelsgewijs de rode peperolie totdat er een gladde crème ontstaat. Klop de slagroom op totdat deze stijf is en bewaar in de koelkast tot gebruik.
4. Rol de randjes van het bladerdeeg om, bestrijk het bladerdeeg met eidooier en bestrooi met suiker. Halveer de aardbeien en verwarm de Green Egg, met convEGGtor (pootjes naar beneden), tot een temperatuur van 180 graden.
Bereiding
1. Plaats het bladerdeeg op bakpapier en zet dit op de convEGGtor en prik ze in met een vork. Sluit de deksel en bak ze in ongeveer 8 min goudbruin.
2. Open de deksel en verdeel de aardbeien en stukjes chili over het bladerdeeg. Sluit de deksel en gaar nog ongeveer 6 min door tot ze bruin en krokant zijn.
3. Besprenkel de rode peperolie tussen de aardbeien, verdeel de rest van het fruit erover en spuit er een toef slagroom op.
4. Besprenkel met basilicumolie.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een antwoord