Tip: Lekker met chutney Provençal! (Ook op de site te vinden)
Ingrediënten
- Vlees van Limousin rund (Entrecote, bavette of ossenhaas)
- Olijfolie
- Grofgemalen zwarte peper
- Zeezout
- Rucola
Marinades / sauzen
- Mayonaise
- Verse pesto
- Peper& zout
Benodigdheden
- Cast Irond Grid
- Instant Read Digital Thermometer
Voorbereiding
1. Verwarm de Green Egg, met Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 220 graden.
Bereiding
1. Snijd het vlees in plakken van ongeveer 4 cm dik, wrijf het in met olijfolie en bestrooi het met grofgemalen peper en zeezout. Leg het op het rooster, sluit de Green Egg en draai het vlees na 2 min een kwartslag. Keer het vlees na 2 min weer en draai het 2 min daarna weer een kwartslag. Het vlees moet mooi rood blijven, hanteer dus een kerntemperatuur van 50 graden. Gebruik hiervoor de Instead Read Digital Thermometer.
2. Haal het vlees van het rooster en laat het nog 5-7 min rusten.
3. Meng voor de pestosaus de mayonaise en verse pesto in de verhouding 85:15. Breng het op smaak met peper en zout.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met chutney Provençal! (Ook op de site te vinden)
Geef een reactie