Heel erg lekker recept en eenvoudig om te maken.
Ingrediƫnten
- 4 Biefstukken
- 1 hele Knoflook
- 10 Sjalotten
- Zeezout
Marinades / sauzen
- 100 gram Rucola
- 2 el Balsamico azijn
- 3 Bosuitjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiding
Voor de pesto:
- Verwijder de steeltjes van de rucola. Maak de bosui schoon en pureer in een keukenmachine met de rucola, voeg de azijn toe.
- Voeg de olijfolie toe tot een goede dikte voor pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de biefstukken:
- Snijd ze een klein beetje in zodat de pesto er goed in kan trekken en besmeer ze ruim met de pesto. Laat minimaal een uur marineren buiten de koelkast.
- Pel de sjalotten en maak de knoflooktenen half los. Leg sjalotten en knoflook op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout. Vouw dicht.
- Verhit de BGE met Cast Iron Grid tot 180 graden.
Bereiding
- Leg het pakketje aluminium 20 min op het rooster en gril de laatste 5 min de biefstuk aan twee kanten mee.
- Serveer alles bij elkaar en eet smakelijk!
Geef een reactie