Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 3 tenen knoflook, geperst
- 800 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 courgette, geraspt en uitgeknepen
- 1 wortel, geraspt
- 1 bos koriander, de blaadjes
- 2 el limoensap
- 1 ei
- 100 gr paneermeel
- Peper en zeezout
Voorbereiding
- Fruit sjalot en knoflook in 1 el olijfolie.
- Doe de kikkererwten, courgette, wortel, koriander, ei en limoensap in een keukenmachine. Roer er in een kom het paneermeel doorheen en voeg de gefruite knoflook en sjalot toe.
- Maak van dit mengsel 6 burgers, pak ze per stuk in folie en leg een uur in de koeling.
- Stook de BGE op tot 160°C en vet het rooster in met olijfolie.
Bereiding
- Bak de burgers om en om, 4 minuten per kant.
Serveer op een broodje met garnituur en saus.
Geef een antwoord