Hetzelfde concept kan je uiteraard ook toepassen op nootjes!
De temperatuur mag dan wel een stuk lager, de kikkererwten hebben behoorlijk wat vocht dat moet verdampen, dat geldt niet voor noten.
Ingrediƫnten
- 200 gram Kikkererwten
- 4el BBQ kruiden/rub
- 3el Olijfolie
- 2el Peterselie ter garnering
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor, rooster en skillet tot 210 graden. Voeg ook rookhout naar smaak toe, indien nodig met de rookbox.
- Meng in een kom de kikkererwten, olijfolie en kruiden door elkaar en zorg dat de kruiden/rub evenredig verdeeld zijn over de kikkererwten.
Bereiding
- Verdeel de kikkererwten over de skillet en laat ze 15 min roken.
- Schep ze na 15min een aantal keer om en laat ze vervolgens nog 10-15 min roken.
- Haal ze uit de Egg en garneer met peterselie, eet smakelijk!
Geef een reactie