Ingrediënten
- 3-4 bananen (300 g banaan zonder schil) + extra om er in plakjes bij te serveren
- 200 g boter + extra om in te vetten
- 200 g witte basterdsuiker
- 5 eieren
- 200 g bloem + extra om te bestuiven
- 75 g amandelpoeder
- 100 g geraspte kokos
- 250 g kwark
- 50 g kokossnippers
Voorbereiding
- Verhit de Big Green Egg, met de convEGGtor, het rooster en de Baking Stone, tot 200 °C.
- Pel intussen de bananen en halveer ze in de lengte. Prak het vruchtvlees fijn. Smelt de boter in een pannetje op het fornuis op laag vuur. De boter mag niet te heet worden.
- Meng de boter met de basterdsuiker en voeg achtereenvolgens de eieren, geprakte banaan, bloem, amandelpoeder, geraspte kokos en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag.
Bereiding
- Vet een cakeblik (met een inhoud van 1,5 liter) in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over het cakeblik.
- Plaats het cakeblik op het rooster, sluit de deksel van de EGG en bak het brood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Steek om te controleren of het brood gaar is een bamboe vleespen tot in de kern. Als de prikker er droog uitkomt is het bananenbrood gaar. Plaats indien nodig het cakeblik nog even terug en controleer 10 minuten later opnieuw.
- Neem het cakeblik uit de EGG en laat even afkoelen. Stort het bananenbrood op een snijplank en snijd hem in plakken. Serveer lauwwarm of koud met een lepel kwark, de kokossnippers en plakjes banaan.
Geef een reactie