Ingrediƫnten
- 400 gram Kipfilet of kipdij
- 2 el Boter
- 1 el Olijfolie
- Snufje zeezout en verse peper
- 2 Gele uien
- 500 gram Champignons
- 1 bol Gerookte knoflook of 3 teentjes gewone knoflook
- 60 ml Balsamico
- 1 tl Chilivlokken
- 2 tl Verse tijm
- 120 ml Water
- 1 el Verse bieslook of peterselie
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor, rooster en plancha tot 180 graden, of 150 graden, indien je de knoflook nog moet roosteren. Verdere instructies daarvoor vind je hier.
- Versnipper de uien, snijd de champignon in dunne plakjes en hak de verse kruiden fijn (maar houd deze wel gescheiden!).
- Plet de geroosterde knoflook of snijd de gewone teentjes fijn.
Bereiding
- Besprenkel de kip met peper en zout, verhit de boter en olijfolie op de plancha en braad de kip een paar minuten per kant aan.
- Sluit de deksel en laat de kip nu verder garen. Keer af en toe om.
- Verwijder de plancha en kip uit de Egg zodra deze gaar. Pak de kip in in aluminiumfolie.
- Plaats de skillet, verhit wat boter en fruit de ui en champignons. Voeg na ong. een minuut de knoflook toe en doe de deksel 2 minuten dicht.
- Voeg de balsamico, tijm en chilivlokken toe en roer het geheel 1 minuut door. Voeg het water toe, kook 2 minuten en plaats de kip erin (zonder aluminiumfolie!).
- Laat de vloeistof indikken tot gewenste textuur en serveer met de bieslook of peterselie.
Geef een reactie