Dit bijgerecht is heel erg makkelijk en lekker om ook eens vegetarisch te maken (zonder de prosciutto)!
Ingrediënten
- 1 Grote aubergine
- Olijfolie
- 250 gram Gekookte rode biet
- 100 gram Prosciutto
- 150 gram Geitenkaas
- Verse dille
- Aceto balsamico
- Cressen (tuin- of waterkers) naar keuze
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
- Scheur de prosciutto aan stukjes en verkruimel de geitenkaas.
- Snij de dille fijn.
- Steek de BGE aan en laat oplopen tot 160°C en plaats het rooster.
Bereiding
- Bestrijk beide kanten van de plakken aubergine met olijfolie en rooster ze 3 minuten per kant.
- Leg ze op een blaadje.
- Verwarm de rode biet en snijd in partjes. Verdeel biet, prosciutto en geitenkaas over de plakken aubergine.
- Leg even terug op de BGE totdat de kaas begint te smelten. Garneer met fijngesneden dille en de cressen.
Geef een reactie