Ingrediënten
- Deeg: 330 gram bloem
- Deeg: 130 gram poedersuiker
- Deeg: 1 ei
- Deeg: 150 gram roomboter, in blokjes
- Deeg: 5 gram zeezout (Maldon sea salt)
- vulling: 6 Jonagold of Elstar appels
- Vulling: 200 gram rozijnen
- Vulling: 2 theel. kaneelpoeder
- Amandelmengsel: 165 gram boter
- Amandelmengsel: 165 gram suiker
- Amandelmengsel: 50 gram vanillesuiker
- Amandelmengsel: 330 gram amandelpoeder
- Amandelmengsel: 4 eieren
- Crumble: 80 gram boter
- Crumble: 80 gram suiker
- Crumble: 80 gram bloem
- Crumble: 80 gram amandelpoeder
- Crumble: 5 gram grofgemalen zeezout ( Maldon sea salt)
Benodigdheden
- Springvorm: 20 á 25 cm
- standaardrooster
- pizzasteen
- appelboor ( niet noodzakelijk)
- steelpannetje 2x
- mengkom
- (hitteschild)
Voorbereiding
- Meng voor het deeg alle ingrediënten in een keukenmachine met vlinder tot een massa. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min rusten in de koelkast.
- Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en knip hem rondom af.
- Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot circa 5mm dik. Met de bodem van de spring vorm kun je de bodem uitdrukken. Rol het deeg opnieuw en snijd daarna een lange rechte baan van circa 4/5 cm breed. Bekleed de zijkant hiermee.
- Voor de vulling, schil de appels, snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snij ieder kwart in 3 plakjes.
- Doe alles in een mengkom, schep de rozijnen erbij en het kaneelpoeder. en verdeel alles over de bodem van de springvorm.
- Voor het amandelmengsel smelt de boter ( mag niet heet worden)!!!!
- Roer de suiker, vanillesuiker en amandelpoeder erdoor, voeg al roerend de eieren een voor een toe. Verdeel het mengsel over de appels.
- Voor de Crumble, smelt de boter (mag niet heet worden)
Bereiding
- Meng alles door elkaar met je vingers tot een kruimeldeeg. Verdeel het over de vulling. Je kunt het met je handpalmen verder verkruimelen.
- Breng de egg met het standaardrooster, convEGGtor en de pizza steen naar 180 graden.
Zet de springvorm op de pizzasteen. Sluit de deksel en bak hem 60 min
Geef een reactie