- Baby Top- Kogelbiefstuk
- Blade Steak(Pot Roast)- Sukadelap
- Brisket- Borst(spier)
- Chuck- Schouder/Onderrib
- Chuck Roast- Stoofvlees (runderlappen, hacheevlees)
- Chuck tender (petit tender)- Diamanthaas, jodenhaas
- Club Steak (Ook wel NY Steak of Strip Steak)- Entrecote
- Delmonico Steak- Ribeye
- Eye of Round- Achtermuis (Rosbief)
- Flank Steak/meat- Bavette, Vinkenlap, (gehakt, tartaar)
- Flat Iron Steak – Sukade
- Filet Mignon- Ossenhaas (punt van de ossenhaas)
- Fillet- Ossenhaas, haasbiefstuk
- Hanger Steak (of Butcher’s Tenderloin)- longhaas
- Mock Tender- Schoudermuis
- Prime Rib- Côte de Boeuf
- Round- Bovenbil
- Rump Cap- Staartstuk, Picanha
- Rump Steak- Biefstuk
- Short Loin- Dunne lende
- Shoulder Clod- Bloemstuk (Carpaccio)
- Sirloin- Dikke lende
- Skirt Steak- Middenrif, Omloop
- Tenderloin- Ossenhaas
- Top Round Steak- Kogelbiefstuk
- Arm Roast/Picnic Ham- Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
- Baby Back Ribs- Spare Ribs
- Bacon- Bacon/spek
- Belly- Buikspek
- Blade/Shoulder Steak – Schouderkarbonade
- Boston Butt/Butt – Bovenste deel van de schouder (met het schouderblad)
- Canadian Bacon- Gekookte en gerookte ham
- Cheek/ Jowl- Wang
- Cutlet- Karbonade
- Cubes- Hamblokjes
- Fat Back- Rugspek
- Foot/trotter- Onderpoot
- Ear- Oor
- Lardo- Lardo (Italiaans Rugspek)
- Leg- Ham
- Pancetta- Pancetta (=Italiaans spek)
- Picnic Ham/ Arm Roast– Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
- Pork Chops, center cut – Ribkarbonade
- Pork Loin – Lende, Filet
- Pork Tenderloin – Varkenshaas
- Shank/Hock- Hiel (voor maaltijdsoepen)
- Side Pork- Speklap
- Snout- Snuit, neus
- Spare Ribs- Spare Ribs
- Strips- Spek
- Best end cutlets- Lamskotelet
- Blade Chops- Karbonades, koteletten
- Bone-in- Roast- Kotelet, been, rack
- Boneless Roast- Soepvlees
- Chops- Karbonade, Koteletten
- Kebabs- Vleesspies
- Loin- Lende
- Loin Chops/Cutlet- Karbonade
- Rack of Lamb- Lamsrack
- Rib Chops- Karbonade, Kotelet
- Shank- Lamspoot
- Short Saddle- Lamszadel (Bovenrug)
- Stew Meat- Stoofvlees
- Whole Bone in Leg- Lamsbout