Dit recept is voor broodjes met pulled- chicken maar je kan natuurlijk ook de pulled- chicken voor andere doeleinde gebruiken! Om maar een voorbeeld te noemen, i.p.v. broodjes is dit recept ook heel lekker met wraps.
Ingrediƫnten
- 1 kg Kipfilet
- 2 el Rode curry
- 300 ml Kokosmelk
- 2 el Vissaus
- 1 Limoen
- 100 gram Spitskool
- 100 gram Rode kool
- Handje Koriander
- 6el Mayonaise
- 1 el Groene peper
- 6 teentjes Knoflook
- 1 el Limoensap
- Bolletjes
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor naar 110 graden, mocht je niet zo lang de tijd hebben, breng dan de temperatuur naar 180 graden. Dit verlaagt de bereidingstijd naar ong 2-3 uur.
- Meng de curry met de kokosmek en vissaus en giet dit in de druippan of skillet.
- Plaats de kipfilet hierin en knijp een heel klein beetje limoen uit over de filets en plaats vervolgens op elk filet een dik partje.
Bereiding
- Plaats de kip in de Egg en gaar de kip in ong 5-7 uur. Je kan de kerntemperatuur in de gaten blijven houden met een kerntemperatuur meter en daarop de temperatuur van de Egg weer bijstellen waar nodig.
- Snijd ondertussen de kolen in fijne reepjes en hak de knoflook en groene pepers fijn.
- Meng de mayonaise met de pepers, limoensap en knoflook. Voeg vervolgens ook de koriander en de kolen toe. Roer om tot alles goed verdeeld is.
- Trek de kip uit elkaar zodra deze gaar is en laat het kookvocht ondertussen indikken tot de halve hoeveelheid. Meng de vloeistof door de kip.
- Beleg de bolletjes half om half met de kip en koolsla.
Geef een reactie