Ingrediënten
- 1 hele kip (1500 gr)
- Olijfolie
- 100 gr champignons
- 50 gr pancetta
- ½ prei
- 30 gram broodkruim
- 20 gr bladpeterselie
- ½ el salie
- 1 ei
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Keukentouw
- Koekenpan
Voorbereiding
- De BGE moet een temperatuur hebben van 200°C met het rooster erin.
- Spoel de kip schoon onder een koude kraan en dep goed droog.
- Fruit fijngesneden champignons, gescheurde pancetta en preiringen 5 minuten in wat olijfolie.
- Laat 5 minuten afkoelen en roer het broodkruim, fijngesneden salie en peterselie erdoor, en als laatst het ei.
Bereiding
- Vul nu de kip met het mengsel en bind dicht met keukentouw.
- Bestrijk de kip met olijfolie en plaats op het rooster. Sluit de BGE en keer de kip na 45 minuten.
- Een half uur later is de bereiding voltooid en kan de kip 5 tot 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Geef een reactie